Culthoofd

Als je een cultuurkijker bent dan is het best jammer dat je je ervaring niet met studenten kunt delen. Om hen te informeren en misschien zelfs te stimuleren om meer te zien dan wat er sws al binnen hun culturele horizon ligt.

De instagrampagina ‘culthoofd’ wordt een uitprobeersel: (kunst)docenten van pabo’s schrijven korte reviews met in hun achterhoofd de doelgroep ‘pabostudent’.
Geen hoogdravende analyses maar kort wat, wie, desnoods waar én plus en minpunten afsluitend met een aantal sterren in de vorm van smileys.

Bekijk hier de instagrampagina met voorbeelden

Ik wil je graag uitnodigen om deel te nemen zonder druk of verplichting: als je ergens bent geweest en het lijkt je leuk om te tippen of af te raden kortom om een korte review te delen stuur me dan een mail: h.de.nooij@ipabo.nl
Je krijgt dan inloggegevens en kan dit account bij je instagramaccounts klaarzetten zodat je makkelijk iets kan delen. Het moet wel vrijblijvend en leuk blijven dus al komt er maanden niks van je is dat ook prima 🙂

Als je ongeveer deze indeling hanteert dan blijven de reviews herkenbaar.
Titel (film tv museum festival theater dans cabaret, jaartal)
Wat:
Door:
Met:
Wel kijken:
Niet kijken:
(Jouw naam)
🙂 🙂 🙂 [vijf smileys: een verdrietige smiley is geen punt en de smiley met schuine mond een halve punt> zie het instagramaccount voor voorbeelden)

Tekst om intern op je pabo deze cultuurinsta kunt promoten:
Iets leuks gaan doen maar je weet nog niet wat? Pabodocenten vanuit heel Nederland zijn begonnen met een instagram vol cultuursuggesties zoals films, theater, dans, cabaret, musea enzovoorts. Reviews over cultuur in de brede zin van het woord. Zoek via instagram op ‘culthoofd’ (het is pas net van start maar je kunt al reviews lezen).