Drama taalles maken groep 3-4

Welkom
Je gaat een dramales aanmaken over taalontwikkeling. Dat kan Engels zijn maar zeker ook Nederlands taalonderwijs. De kern gaat over woordbetekenissen en de context waarbinnen die woorden worden toegepast.

Je krijgt lesvoorstellen voor groep 3-8, de één voor acteerspel en de ander voor pantomime. Het is té hip gewoon en het enige dat je hoeft te doen is dit invullen.
Grtjs Holger

PS:
Kleuters en taal/drama.
Woordkennis alleen cognitief aanbieden is erg zwaar voor kleuters. Dus juist erover spelen kan helpen bij woordbegrip. Tip is om aan je dramadocent de link te vragen waar je een vertelpantomime mee kan genereren of de link te vragen voor het leeravontuur.
Bij het vertelpantomime kun je drie woorden aan drie rolgroepen koppelen maar natuurlijk ook drie rolgroepen koppelen aan één bepaald woord. Dit hangt echt af van jouw voorkeuren en natuurlijk de behoeftes van je groep.
Hetzelfde geldt voor het leeravontuur: ieder station kun je gebruiken voor een nieuw aspect van hetzelfde woord maar je kan ook ieder station aan een nieuw te leren woord koppelen.

  Wel/niet mijn naam vermelden bij publicatie
  Wel mijn naam vermelden bij publicatieNiet mijn naam vermelden bij publicatie

  Het thema van jouw taalles is:

  Vul in: 15 woorden uit je woordenlijst (opgelet, je kan alles achteraf weer aanpassen dit is enkel voor het idee, heb je minder dan 15 woorden vul dan wel de lege velden in en pas de tekst aan als je die in je mailbox hebt ontvangen).

  Themawoord 1:
  Themawoord 2:
  Themawoord 3:
  Themawoord 4:
  Themawoord 5:
  Themawoord 6:
  Themawoord 7:
  Themawoord 8:
  Themawoord 9:
  Themawoord 10:
  Themawoord 11:
  Themawoord 12:
  Themawoord 13:
  Themawoord 14:
  Themawoord 15: