Pa2 instagramschema

unipaboinstamailadres: h.de.nooij@ipabo.nl
gebruikersnaam: iPabo Pa2
accountnaam: unipaboamsterdam

Huisregels.
= Maximaal 5 foto’s in 7 dagen, minimaal 1 foto in 7 dagen.
= Niet alleen maar selfies (tenzij met kinderen dan mag je wel alleen maar selfies haha). Selfie is wel belangrijk om een beeld te krijgen van de studenten voor buitenstaanders (zo van welke mensen komen op zo’n opleiding af zeg maar). DUS BEGIN MET EEN SELFIE als je jezelf introduceert.
= Het hoeft niet alleen entertaining maar mag ook informatief/educatief/leerzaam zijn (als je bijv iets cools hebt gelezen gooi het er gewoon op).
= Privé mag. Als jij wil laten zien dat je zit te Netflixen aan het sporten bent of uitgaat ga ervoor, mensen denken dat wanneer je Pa2 doet je 24 uur studeert terwijl dat niet zo is.
= Zuchten mag mopperen niet, het account moet mensen aantrekken niet afstoten.


 
Dit is hoe het werkt:
Omdat de software van de iPabo geen mails kan inroosteren krijgen jullie op de tussenzondag een geroosterde mail van dramamethode.nl met daarin je wachtwoord en verdere gegevens. Die staat CC naar mezelf zodat ik het kan overzetten ahum. Zet de zondag dat je stopt wel in je agenda anders is een beetje sneu als je nog iets had willen posten en je ligt er uit.
Die mails zijn handmatig al ingesteld, wisselen van blok kan dus niet.

Help ik heb vakantie in m’n instablok! Daarom adviseer ik om vooruit te fotograferen en wat ideetjes op te doen wat je zou willen melden (en stel je voor dat je ziek wordt in zo’n blok is het fijn om wat klaar te hebben staan). Maar zoals ik eerder aangaf: wat jij doet om te relaxen en juist ook wat je aan je opleiding doet in de vakantie is voor jou misschien niet zo interessant maar geeft een breed beeld van het leven van een Pa2-student.

ALUMNI: Om mensen niet in de war te maken starten de Alumni ieder bericht met (alumna) zodat iedereen snapt dat je een afgestudeerde bent van Pa2.
=

Nog tips?
= Als jij Instagram accounts kent die je vindt passen om als Pa2insta te volgen dan volg je die zo geef je tips aan anderen 🙂
= Heb niet het idee dat je als een razende reporter tekeer moet gaan maar fotografeer vooruit en kies rustig wanneer je wat gaat posten.
= Kleine dingen zijn ook leuk, het hoeft niet alleen grote dingen te betreffen het gaat er juist om een beeld te schetsen van de dagelijkse dingen die je doet en meemaakt.
= Kinderdingen op foto zijn cute (de waterlaarzen op een rij, tekeningen) maar verhalen zijn ook informatief, zorg wel dat het anoniem is wanneer het kinderdingen betreft natuurlijk. Doe dat met fictieve namen, niet met ‘Kind Y zei tegen kind X…’.
= Je mag er een heel verhaal onder schrijven dat doen andere insta accounts ook dus vertel lekker wat je meemaakt en wat je bezighoudt.

 Zet deze pagina in je favorieten zodat je hem makkelijk kan raadplegen.